Mindig maradj olyan, mint egy rossz HIV teszt: Pozitív!

leOKÉmia - Hangya Peti blogja

Hangya a profi

2016. március 07. - hangya peti

Rend és fegyelem

Bohém lelkemben egy kőkemény profi dolgozik. Inkább olyan profi, mint Belmondo volt a profiban, nem pedig olyan, aki dacolva az időjárási körülményekkel és a jó ízléssel egy méhéig felhúzott miniszoknyában próbálja a fáradt török kamionsofőröket a Nirvána felé cuppantani. Üt mi?

Maradnék a Belmondo-s változatnál.  És most egy 180 fokos fordulat, amit Hajdú Péter legalább 360 fokosnak promózna fel. Tehát Móricka összegyűrődik és pakolunk abba kurva nagy hátizsákba. Következzék egy újabb titkos elem a spájzból, ami nem más, mint az önzőség.

Ez az egyik leghatásosabb és egyben legfélelmetesebb fegyver.

Használata során senki mással nem szabad foglalkoznom, mit saját magammal, ami talán ijesztően hangzik, de elmagyarázom. Van egy utam, egy határozott célom, amiről sem Isten, sem ember nem téríthet le. Ha folyton az jár a fejemben, hogy mi lesz a családommal, a gyerekeimmel, az rengeteg energiát visz el, amire szükségem lenne. Egyszerű a képlet, miszerint nekem kell, rendbe jöjjek és visszaáll minden. Én vagyok az origó és kérlek, ne utáljatok ezért, tudom, mit csinálok.

Igen ez egy óriási egoizmus, amit most a megoldáshoz használok!  Az érzelmeket a rutin szintjére kell, hozni, mint a légzést. De ne lihegj, az már fárasztó. Megcsináltam egyszer sikerrel és a végén nagyon egyedül maradtam. Ez egy magányos sport és a keménysége sokakat megbánthat, akaratom kívül. Leírni sem könnyű, hát még megcsinálni.

Az élet nem habos torta, Pelikán!

Feleségem is sokat szenvedett miatta, de megértett, mert okos nő. Ahogy az öreg székely is mondja: Olyat vegyél el fiam, amelyiknek esze is van, mert pinája mindegyiknek.

Életem párja tucatnyi családi fotóval kidekoráltatta velem a lakosztályom. Nevetés, szép család, kutya, mint egy biztosítási hirdetéshez készült prezentáció. Komoly kiállítás vált belőle és szerencsére a sok dicséret mellet megkérdezik ki az a nagyfejű troll a képeken.

Tényleg, mint egy zsíros gazda szép ruhában, akkora fejjel mint egy hidroglóbusz. Még hallani a traktort, ahogy köhögi az alapjáratot. A fent említett egyszemélyes önzőségi előadásnak ez a csodás élettel teli díszlet lett állítva. Kínálva az elcsábulás – jelen esetben az elgyengülés, túlzott érzelmesség – lehetőségét. Képletesen nézve ülök a rodeó bikán, körülöttünk pompás farú tehenek, a bika öt lábú, a bika szomjas, éhes és böglyök szívják a heréjét, és még lőnek is rá sörétessel. Maradj rajta fél kézzel kapaszkodva teli szájjal nevetve. Megfizethetetlen. Minden másra ott van a MasteCard.

Bírom erővel és a gyógyulásomat segítő ajánlatok is célba érnek. Felajánlást kaptam két mechanikus szerkezetre, amik kiválóan segítik a leukémia gyógyulását. Dugóhúzó és sörnyitó. Úgyhogy gyanta a vonóba, abrosz az asztalra és amíg  a világ világ, meg két nap  a macskajajra

A bejegyzés trackback címe:

https://leokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr248451584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balinko 2016.03.07. 18:18:43

Hajrá Peti! Minden nap gondolok Rád!!
süti beállítások módosítása