Mindig maradj olyan, mint egy rossz HIV teszt: Pozitív!

leOKÉmia - Hangya Peti blogja

Hangya Angyalai

2016. április 15. - hangya peti

Feketében vagyok ma. Ne hidd, hogy ez politika, csak sokan szeretnék. De ahogy a klasszikus amerikai mondás tartja:

Ne mondjátok meg anyámnak, hogy politikus lettem, úgy tudja egy buzibárban zongorálok.

Bal oldali vagy? Lófaszt! Tudod mi a baloldali? A vesegyulladás b…meg! Nagy vagy és erős vagy? Ne viccelj. A vesegörcsödnél csak egy nyomorult és összegyűrt taknyos zsebkendő vagy, amit a szél sem fújna arrébb.

Jobb oldali vagy? Ne röhögtess. Tudod mi a jobb oldali? A tüdőgyulladás kisfiam! Amikor lázban fetrengsz, és nem tudod a világod, csak egy senkinek érzed magad.

Legyél ember, menni fog, de a kórházban segítségre lesz szükség. Van húgod, öcséd, bátyád? Neked Nővérre lesz szükséged. Arra, hogy ott legyen, arra, hogy legyen. A nap minden percében. A nővér a nyugtató, bár van köztük izgató. Egy darab húsként fekszel az ágyadban, csövekkel, tűkkel kivarrva. Mint hentesboltban a disznó és marha berajzolva, felosztva, fej, hát, kar. A Nővér a varázserejével – mert van neki – letörli a vonalakat és te újra Ember leszel. Kicsi mágiát tesz, mikor a fájdalmad látva végigsimítja a kezed, nyugtatóan szól, vígasztal, letörli az izzadságod. Ha becsukod, a szemed képzelheted, hogy vigyázz rád, mint anyád. Ha ezt sem érted, akkor Anyád!

Tudom, hogy érted, hidd el, hogy érted. Teérted! Ne hagyd el magad és ne hagyd Őket!

És mindez egy könnyed példával is illusztrálva légyen

Bekerül az ember a vakbélműtéthez. Nadrág le és borotváláshoz felkészül. A nővér könnyed eleganciával felcsippenti a szunnyadó obeliszket és nekiáll, epilál. Pár másodperc csönd és kitör a sóhaj: Nővérke elengedheti, már megáll magától. Erről beszélek, ha nem lesz, aki felcsippentse, akkor az szopás…..

A bejegyzés trackback címe:

https://leokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr908630790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balassa János 2016.04.15. 21:21:12

Glázser Bozsó, koszorús költőnk!
süti beállítások módosítása