Mindig maradj olyan, mint egy rossz HIV teszt: Pozitív!

leOKÉmia - Hangya Peti blogja

Hangya levél

2016. április 22. - hangya peti

 

Kis kopasz nagy kopasz - Levél Nektek

Véremet adom a bűneitekért, ha garantáljátok a feltámadásomat. Ez a szerénynek nem nevezhető írás volt olvasható évekig az Árpád híd budai részén. Veletek elég nehéz lenne feltámadni, mert halni sem engednétek.

A fentiek tükrében döntöttem nem megyek végig a klasszikus főnix útján, hogy utána a krematóriumban söprögessem a saját hamvaim. Egyrészt belehugyozhat a fűtőmester macskája, és meglehet, hogy csak szétszórnám magam. Maradok, aki vagyok. A tegnapi nap én bátor, hős lovag - jelesül Nagy kopasz - teljes páncélzatban átnyergeltem a szomszéd várba a Kis kopaszokhoz. Vittem a varázstortát elkészítve szeretetből, sok-sok szívből, jóságból.

- Menjetek nyugodtan - mondta Icu főnővér - Zolika már elment két hete. Katával beléptünk a szobába, hogy csináljon egy fotót a gépekről.

- Jaj de jó, akkor már otthon van!

- Nem! Ő elment….. Örökre. Őt már nem tudtuk megmenteni.

Az az igazság, hogy elsőre is értettem Icut, de nem akartam megérteni. Nagyon lassan háttal mentem ki a szobából és valószínű soha ne felejtem, amit láttam. Vagyis nem láttam senkit.

A Nagy kopasz lovag páncélja, akkor már csak gyűrött, rozsdás konzervdoboz volt a sarokba rúgva.

Az erőm elszállt és tényleg csak egy haszontalan porhüvelyként, egy papírsárkány magabiztosságával szédelegtem a szobák közt.

Mégis felemelő volt a tegnapi nap, ami Ti napotok is volt – de jó, hogy most nem tudtok közbeszólni – ami által egy igazi csodát tudtunk megélni. Csináltunk – mi így együtt - egy csodálatos előadást, de senki sem akar kimenni a színpadra a tapsért. Én, lökdöslek előre benneteket, ti meg viszont engem. Igaz közben legalább iszunk a büfében. Valaki azért hajoljon már meg! Én megteszem előttetek.

Szűk két hónap alatt, veletek együtt zajlott le életem evolúciója - és titkon remélem bennetek is változott közben valami.

Író lettél, üzentétek. Megijedtem. Író? Az egy savanyú tejtermék. Nem olyan te hülye! Olyan igazi.

Felesküdtem, hogy megmentem magam – erre olyat erővel ruháztok fel -, hogy most már a világot akarom. Legalább is piciny részét.

A rút kiskacsából pedig – nem, nem hattyú - egy jó sütnivaló vált belőlem.

Én lettem a férfi Teréz Anya. Xéna és Batman szerelemgyermeke, az egyetlen lény, akinek vízuma van Kripton bolygóra.

Pedig vagyok kicsi férj, drága apa, anyámnak a hülye fia!

A bejegyzés trackback címe:

https://leokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr118655438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snoopy71 2016.04.24. 10:08:44

"Pedig vagyok kicsi férj, drága apa, anyámnak a hülye fia!"... Nekünk pedig fáradt estéinken a pasi, aki megint írt valami nagyon komolyról szólót, de úgy, hogy röhögni is tudjunk rajta!
Azt hiszem mindannyiunk nevében nagyon köszönhetem az írásokat is és azt is, amit a sajnos egyre több kis kopaszért is tettél! :) <3

Hazel I. 2016.06.14. 07:15:46

Az összes írás szívbe markoló, nagyon jó humorral fűszerezve, köszönöm, hogy olvashattam, olvashatom.
Volna egy cikk, amit ide szeretnék linkelni, hátha a sok kipróbált gyógymód közül ez még hiányzik.
Anyukám meggyógyult. Kemó és sugárterápia elutasítása mellett.
Kívánom, hogy sikeres, végleges, és valódi gyógyulásban legyen része a blog szívemnek kedves írójától kezdve mindenki másnak,aki itt olvasgat.
enakademia.net/2016/06/a-betegseg-akarassal-nem-gyogyithato/

Erika Pór 2017.04.22. 09:14:51

Köszönöm, hogy olvashattam az írásaidat. Az én fiam is a steril boxban volt, de 2016. jan. 17-én sajnos Ő is elment. Megfertőzödött egy nagyon agresszív vírussal, amit a mai napig nem értek, hiszen egy steril boxban volt. Nagyon szorítottam Neked, hogy meggyógyulj!!!, és nagyon sajnálom, hogy nem így történt. Köszönjük, amit a kis kopaszokért tettél!!! Részvétem a családodnak.
süti beállítások módosítása