Mindig maradj olyan, mint egy rossz HIV teszt: Pozitív!

leOKÉmia - Hangya Peti blogja

Hangya Boksz

2016. május 16. - hangya peti

Játékok a kórházban, avagy az élet bokszol veled

Feri nem volt egyszerű tag, mivel a kazánkovács testéhez igen csak csekély agyi működés volt rendelve - köszönhetően a kemónak. Nem hülye volt, csak közveszélyes. Józsi a másik szobatársunk fél lábbal és háromnegyed testtel a túlvilágon, de teljes tudattal az e bélin tartózkodva mesélte, hogy ő az állatorvosi ló. „Emberorvosi” embernek is kevés volt szegény, az orrába applikált oxigén csővel együtt.

Unatkoztak a gyerekek, akik olyan 50 és 60 közt kóboroltak a történet idején. Feri kinyírósat szeretett volna játszani, Józsi meg túlélőset, így céljaik nem nagyon egyeztek.

- Józsi, mi az a szar az orrodban?

- Oxigén jön rajta.

- „Nem kell az, bazdmeg, van itt levegő” – és hanyag eleganciával lecsavarta a rendszerről Józsit. Józsi pedig továbbvitte a formagyakorlatot, melynek keretében derékban összecsuklott és homlokon rúgta magát. Tíz pontos bicska maxi. Feje lila, hangja Darth Vader. Ez a marha Feri majdnem átrúgta a gólvonalon. Vészjelzés, kiabálás és Józsi vissza az e világba. Feri meg vissza az ágyához, de csak azt motyogta, hogy van itt elég levegő, bazdmeg. Aznap éjjel állva aludtam, mint a rendőrló, nehogy az kajla rajtam is szelepet állítson. Nem kórház ez vazze, kalandpark!

Másnap megjön Pista bá, szintén állatorvosi ló jelmezébe öltözve, félig a másvilágba költözve. Kísérője Pista néni a feleség. Pista néni útépítő volt és legfőbb projektjeként a pokolba vezető utat kövezte ki. Merő jó szándékkal.

Pista bácsi vaskos balszerencséjének köszönhetően épp ezen az úton haladt a mennyország felé, így komoly összecsapás volt az övéké. Házi boksz mindhalálig. A bal sarokban 60 kg vasággyal kategóriában, fehér pelenkában, orrában csövekkel Pista „nagyon fáradt vagyok” bácsi. A jobb sarokban a női Hells Angel, a torkig rúzsos Pista néni. Izgalmas küzdelemre van kilátás, és Pista néni már is támadásba lendül.

- „Egyél egy kis fasírtot, a Pirike csinálta neked” indított egy parasztlengővel a pokol harcosa.

- „Nem kérek bazzdmeg!” Próbált elhajolni Pista bá, de egy húsz dekás fasírt katonát egy lendülettel a gyomráig passzolt Pista néni. Az öreg szemei akkorák lettek, mint egy petéző gőtének.

- „Van egy kis lecsó, csípős kolbásszal, ez a kedvenced” és egy már érkezett is egy púpos kanál Pista bá arcába.

- „Nem kérek a k….anyád” hörögte és elrántotta a fejét. Az itt belépő nővér majdnem megkezdte az újraélesztést, mert azt hitte szaftra, hogy vért hányt az öreg. Pista néni a végső csapást készült bevinni a tántorgó férjnek.

- „Egyél krémest, Manyika sütötte neked”

- „Nem kell bazdmeeegg!” De a győzelemre hajtó Pista néni egy 10-szer tízes kockával rögtön torkon verte. A krémes a bácsi torkában, ő meg a haláléban. Ha Pistában lett volna még erő, akkor úgy megküldi az asszonyt egy állassal, mint a sógorasszony Etyekről a kóstolót.

Végül Pista néni elhúzta a csíkot, de az ajtóból még visszaszólt:

- „Holnap hozok töltött káposztát meg rétest!"

Már nem hallotta az „Anyádnak rétest” című romantikus választ, ellenben a terembe lépő Empatika nővérrel, aki meg is szólította az öreg harcost.

- Hogy van Pista bácsi?

- Szarul!

- Hát úgyis néz ki!

Mert….Ilyen a, ilyen a boksz!

Csak akkor nem baj, ha elalszol,
ha már a gong helyett harang szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://leokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr338720300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása