Mindig maradj olyan, mint egy rossz HIV teszt: Pozitív!

leOKÉmia - Hangya Peti blogja

Hangya Ihlet

2016. május 25. - hangya peti

Ihlet

Van aki szerint ihlet a szaráshoz kell van aki azt vallja elég oda a kávé meg a cigi. Ihlet az íráshoz, az alkotáshoz is kell. Ha egy festő meglát egy tájat, akkor fest, a zenész lejegyzi a dallamot.

De miből nyer ihletet az inszeminátor? Ő is érzi a bizsergést, ha meglát egy emeletes kutyát? Ugye tudod milyen szép szakma az inszeminátoré? A teremtés földi katalizátora – népies nevén a nyakkendős bika -, aki megtölti Noé bárkáját állatokkal, de előtte megtölti az állatokat.

Nem annyira direkt módon, mint elsőre gondolod, de elképzelhető, hogy a vurstliban a lökd meg a kecskét a kedvenc játéka.

Együtt voltunk katonák a kajla Lakatos Karcsival a tenyeres talpas parasztgyerekkel és imádtuk meséltetni. Vidám srác volt, arcán piros és pozsga, a lehelete meg pálinkás Orbit.

- Mit csinálsz Karcsi otthon?

- Inszeminátor vagyok he!

- Menj már innen az fertőző!

- Nem mond má’ he, az egy szép szakma. Képzeld, van egy nagy faló.

- Trójai?

- Nem! Baktalórántházai!

- Jancsi! Nem jobb a kecske? Ott legalább kapaszkodhatsz a szarvába.

- Beülök a falóba. Bukósisak, négypontos biztonsági öv, védőszemüveg. Kívülről meg a faló bevonva lóbőrrel.

- Mitől izgul a ló? Mutatsz neki egy Ciccolina képet?

- Ne mán he, szóval hozzák a csődört, ugrik és én meg hirtelen farkas szemet nézek….

- Lófaszt látsz te, nem a farkas szemét. Ott ülsz egy 5 literes befőttes üveggel, anyád meg homlokon vág a nyitókapával, mert nincs hova tenni a kovászos ubit.

- Oszt’ ha repül, a tejfel én felfogom.

- Én nem tudom felfogni. Te leszel az apja? Lakatos Imperiál az anyád pi…ja!

- Kemény munka ám ez. Istállóból ki, ólba be fél deci sperma itt, fél deci sperma ott és estére elfárad az ember. Kocsmába be, mert jól esik egy sör meg egy féldeci.

- Fene a gusztusod Karcsi!

- Nem az a féldeci te marha!

- Kocsmában meg te vagy billiárd király. Van gyakorlat, mikor egész nap dákókat igazgatsz.

Röpke húsz év múlva a debreceni restiben – hol máshol futottunk volna össze. Volt nagy öröm találkozáskor, igaz majdnem megfojtott örömében, mikor meglátott.

Alig bírtam kinyögni, hogy tegyél le te g..i huszár. Volt idő a vonatot várva és a feles, kori, feles, kori ritmusban hamar kigömbölyödött a cipőnk talpa. Takony meg nyál koktél meg folyt a hátamon, úgy örült nekem ez marha.  Elnyekegte, hogy „képzeld gecó igazgató lettem b…meg”.

A pultban állt a nagycsecses asszony, neki akartam dicsekedni, hogy igazgató a barátom. Nagycsecses úgy nézet ránk, mint gyújtogató a vizes szalmára, majd benyögte a tutit:

Ez igazgató? Lófaszt igazgató!

Behugyoztunk a röhögéstől, de ittunk még egy korsó sört. Volt hozzá ihlet…

A bejegyzés trackback címe:

https://leokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr658746430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snoopy71 2016.05.27. 06:13:29

Apósom is inszeminátor volt, csak ő malackodott :)
süti beállítások módosítása